Polisi Pencegahan Pengubahan Wang Haram

Pengubahan undang-undang sah dan pengubahan wang haram adalah amalan jenayah wang dana melalui institusi kewangan antarabangsa, termasuk syarikat broker dan pasaran pertukaran mata wang.


Menggunakan institusi kewangan bukan bank membolehkan untuk menyembunyikan sumber dana wang haram dan.


Menggunakan institusi kewangan bukan bank membolehkan untuk menyembunyikan sumber haram dana dan melibatkan mereka ke dalam Pusing ganti wang berselindung di sebalik modal yang sah.

Langkah-langkah tindakan

Pengesahan


Dasar pencegahan pengubahan wang kami termasuk wajib pengenalpastian bagi pelanggan-pelanggan kami dengan menyediakan dokumen pengesahan identiti, dimana adalah pasport atau dokumen pengenalan negara lain yang mengandungi nama penuh orang tersebut, Tarikh dan Tempat Lahir, bilangan dan tempoh sah. Pasport atau penyerahan salinan berkualiti tinggi adalah wajib bagi menjalin hubungan kontrak bersama broker dan untuk pengeluaran dana. Sehingga dokumen yang dikehendaki dikemukakan akaun perdagangan tidak boleh diaktifkan dan mendeposit dana tidak tersedia.


Dokumen yang berkaitan untuk pengesahan identiti pelanggan juga termasuk:


 • Untuk mengesahkan alamat pelanggan, syarikat memerlukan salah satu daripada dokumen-dokumen berikut: Salinan bil utiliti beresolusi tinggi (telefon bertalian tetap, air, elektrik), diterima dalam masa 3 bulan terakhir;

 • Untuk deposit atau pengeluaran dana melalui kad kredit / debit pelanggan perlu mengemukakan salinan yang diimbas atau gambar kredit kad / kad debit anda (bahagian depan dan belakang).

 • Bahagian hadapan kad mestilah menunjukkan nama penuh pemegang kad, tempoh tamat dan 6 digit pertama dan 4 digit terakhir nombor yang tertera pada bahagian hadapan kad (digit yang lain akan disembunyikan). Salinan atau imbasan gambar bahagian belakang kredit/debit kad mestilah menunjukkan tanda tangan pemegang kad yang boleh dilihat manakala kod CVC2/CVV2 perlu disembunyikan.

 • Syarikat mungkin memerlukan maklumat sumber wang pelanggan tersebut (yang mana boleh diproses melalui e-mel atau melalui telefon);


  Jika berlaku kes pelanggan enggan mengemukakan maklumat yang dinyatakan di atas atau sengaja mengemukakan maklumat yang mengelirukan, Syarikat berhak untuk menolak daripada menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan tersebut dan menutup akaun pelanggan yang sedia ada.

  Maklumat tambahan

  Deposit dana dan pengeluaran


  Tatacara deposit dan pengeluaran diproses kerana piawaian yang ditetapkan dan memerlukan ketersediaan pasport pemilik akaun atau salinan digital dan pematuhan penuh maklumat data pasport ke dalam pangkalan data syarikat. Jika berlaku perubahan data peribadi pelanggan perlu memaklumkan kepada broker data pasport baru beliau untuk dikemaskini ke pangkalan data. Jika berlaku data tidak konsisten broker boleh menolak untuk memproses deposit dana atau pengeluaran wang sehingga maklumat terkini disediakan mengikut cara yang ditetapkan.


  Akaun dagangan boleh digunakan hanya untuk operasi dengan instrumen kewangan. Akaun Syarikat tidak boleh digunakan sebagai dana dagangan. Jika berlaku hal ini syarikat mengesyak pengeksploitasi tidak sah taraf perkhidmatannya syarikat mempunyai hak untuk menuntut maklumat tambahan daripada pelanggan. Syarikat boleh menolak untuk menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan ini dan beliau wajib menutup akaunnya. Jika berlaku kes pengeluaran wang ia boleh diproses hanya untuk ke akaun bank dengan butir-butir peribadi pelanggan.. Pemindahan dana elektronik boleh dihadkan atau dibatalkan.


  Anda dialu-alukan untuk menghubungi pejabat syarikat dan pasukan sokongan Larson & Holz jika ada soalan.