Amaran Risiko

Berdagang dalam pasaran instrumen kewangan dengan segala keuntungannya dikaitkan dengan risiko tertentu. Risiko tersebut mungkin termasuk:

Risiko dalam teknologi:

TRisiko yang berkaitan, dikait dengan tersandung tenaga, kegagalan talian komunikasi, peralatan pembekal , penutupan suapan sebut harga, dan lain-lain.Risiko pasaran:

Risiko yang berkaitan dengan perubahan harga yang tidak menguntungkan daripada instrumen kewangan. Dalam usaha untuk mengawal kemungkinan berlakunya kerugian, Pelanggan boleh menggunakan stop-loss petunjuk untuk mencairkan kerugian – membuat posisi, apabila harga yang ditentukan tercapai. Penempatan bagi apa-apa perintah. Peletakan perintah tersebut tidak selalu membataskan kerugian pelanggan;Risiko dalam operasi:

Pelanggan perlu memahami bahawa jika berlaku pergerakan harga yang cepat, ia adalah tidak mungkin untuk memenuhi permintaan pelanggan berkenaan harga yang dikehendaki. Hal benar-benar berlaku terutamanya dalam kes bagi pergerakan harga yang cepat atau kecairan tunai yang rendah dalam pasaran;Kuasa majeure:

TPelanggan perlu memahami bahawa pasaran boleh menjadi sangat tidak stabil dalam kes krisis dunia, serangan pengganas,lalai, penggulingan kerajaan, perubahan dramatik bagi beberapa petunjuk ekonomi, dan lain-lain.

Risiko lain

Perdagangan instrumen tunai secara umum dan perdagangan instrumen tunai menggunakan internet secara khusus adalah perkhidmatan berteknologi tinggi. Syarat bagi huraian risiko tidak dapat menggambarkan semua risiko yang berkaitan dengan perlaksanaan aktiviti perdagangan. Dalam hal ini, harus mempelajari perdagangan instumen tunai degan seteliti yang mungkin sebelum memulakan aktiviti perdagangan.

Syarat perdagangan, beberapa artikel dan juga peraturan semasa syarikat berkuatkuasa mungkin berbeza untuk negara dan wilayah yang berlainan.