Memuat MetaTrader 4 pada peranti telefon anda

IMemuat turun aplikasi

Untuk memuat turun versi MetaTrader 4 pada peranti Android, Klik pada Google Play or type “MetaTrader 4” in its search box.

Untuk memuat turun versi MetaTrader 4 pada peranti iOS, Klik pada App Store atau taip “ MetaTrader 4” dalam kotak carian.

Pilih aplikasi MetaQuotes Software Corp. (Aplikasi ini akan berada pada baris pertama dalam senarai muat turun), dan tekan "Muat turun".

Selepas aplikasi ini telah dimuat turun dan boleh melihat aplikasi ini pada peranti telefon anda atau ia akan terus terbuka.

Pelancaran pertama dan sambung pada akaun

Sebaik sahaja aplikasi dilancarkan anda akan melihat tetingkap, di mana anda perlu memilih salah satu daripada tiga pilihan: memulakan tanpa pendaftaran, buka akaun demo peribadi atau menyambung akaun yang sedia ada.

Untuk kembali ke "Akaun baru" klik tetingkap pada pilihan "Akaun dagangan" dalam "Tetapan" dan klik "+".

Mula tanpa pendaftaran

Akaun demo tanpa nama adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin menggunakan platform dan ini berdagang menggunakan wang maya tanpa menunjukkan sebarang data peribadi. Hanya klik pada "Mula tanpa pendaftaran" dan program ini akan memberikan anda akaun tanpa nama secara automatik.

Akaun tanpa nama hanya bole digunakan tanpa pendaftaran, ia hanya boleh didapati dari peranti telefon ini.

Buka akaun demo peribadi

Jika anda belum lagi membuka apa-apa akaun, anda boleh membuat akaun demo peribadi melalui aplikasi. Tetapi, anda perlu pendaftaran terlebih dahulu. Untuk membuka akaun demo peribadi:

 1. 1.Pilih "Buka akaun demo peribadi".
 2. 2. Jenis nama broker Larson Livedalam kotak carian dan memilih server dagangan yang sama.

Menunjukkan data dan akaun tetapan peribadi anda serta tekan "Daftar".

Dalam aplikasi ini, anda hanya boleh membuka akaun demo. Untuk membuat akaun dagangan yang sebenar, sila mendaftar di laman web.

Menyambungkan ke akaun sedia ada.

Jika anda sudah mempunyai akaun sebenar atau demo:

 1. 1. Pilih "Akaun yang sedia ada ".
 2. 2. Nyatakan broker anda yang mempunyai akaun dalam kotak carian. Pilih server dagangan yang anda perlukan dalam tetingkap yang muncul.

Masukkan log masuk dan kata laluan anda serta tekan "Daftar masuk". Selepas log masuk berjaya, akaun anda akan memaparkan perkataan "Quotes".

Di bahagian bawah skrin terdapat maklumat yang mempunyai lima tab:

 • Quotes. Klik di sini untuk melihat sesuatu harga bagi instrumen kewangan masa yang nyata.

 • Chart. Klik di sini untuk melihat harga melalui graf, pilih jangka masa dan menambah sesuatu penunjuk.

 • Trading. Klik di sini untuk melihat keadaan akaun, maklumat mengenai tawaran yang dibuka, untuk menutup atau mengubah transaksi itu.

 • History. Klik di sini untuk melihat transaksi yang telah dilakukan selepas akaun anda telah ditutup.

 • Settings. Klik di sini untuk menambahkan atau memadamkan akaun, menyelaraskan graf, melihat berita atau menyemak email anda.

Bagaimana untuk membuka suatu transaksi?

Untuk membuka sesuatu transaksi:

 1. 1. Dalam "Quotes"" klik pada tanda pasangan matawang Pilih"Trading" dalam menu.
 2. 2. Ia akan membuka tetingkap di mana anda akan dapat untuk memilih saiz transaksi dan jenis, tetapkan tahap yang diperlukan seperti Stop Loss, Take Profit dan Deny. Selepas semua posisi telah ditetapkan tekan butang sama ada "Beli" atau "Jual", bergantung kepada jenis operasi dagangan anda.